Organizujemy warsztaty pn. „Działania strażnicze w ochronie lasów” [30 października 2017]

[30 października 2017]

Organizujemy warsztaty pn. „Działania strażnicze w ochronie lasów”

Zapraszamy na warsztaty „DZIAŁANIA STRAŻNICZE W OCHRONIE LASÓW”. W dniach 2-3 grudnia 2017r. na Mazurach w pobliżu Puszczy Boreckiej, odbędą się warsztaty dla osób z Warmii i Mazur, chcących poznać bliżej temat kontroli obywatelskiej, działań strażniczych, funkcjonowania gospodarki leśnej, ochrony przyrody oraz udziału społeczeństwa w zarządzaniu środowiskiem. Warsztaty zostaną przeprowadzone przez prelegentów z Sieci Obywatelskiej Watchdog Polska, Fundacji Dziedzictwo Przyrodnicze oraz Fundacji Las Naturalny, która ponadto zaprezentuje dotychczasowe doświadczenia w prowadzonych działaniach strażniczych oraz osiągnięte rezultaty. Zapewniamy nocleg i wyżywienie. Osoby zdecydowane wziąć udział, zapraszamy do kontaktu: fundacja.las.naturalny@gmail.com

Projekt pn. „Monitoring gospodarki leśnej”, finansowany z funduszy Fundacji imienia Stefana Batorego w ramach programu Demokracja w działaniu.